Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 54
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 25
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 54
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 25
Składniki
Z wymienionych wyżej składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 2 części i upiec 2 placki.
Placki przełożyć bitą śmietaną (2 szt. – śmietana kremówka 30%, 200ml, do której dodajemy ½ szklanki cukru oraz 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w ½ szklanki gorącego mleka – zanim dodamy do śmietany, schłodzić). Na pierwszy placek nakładamy bitą śmietanę, następnie kładziemy na nią drugi placek, na którym równomiernie rozprowadzamy masę krówkową o smaku kajmakowym – najlepiej Bakalland. Wierzch posypujemy płatkami migdałów (uprzednio podrumienimy je na patelni) lub chrupiącymi orzechami włoskimi (np. Bakalland).