Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 604
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7330
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 136
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 604
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7330
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 136
Składniki
Margarynę rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mleko oraz cukier, na koniec kakao i kawę. Całość odstawiamy do przestudzenia.
Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy zawartość rondelka. Przesiewamy mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Dodajemy zapach arakowy. Na koniec dodajemy pianę z białek delikatnie mieszając, a następnie rodzynki. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto dekorujemy polewą czekoladową oraz masą plastyczną do dekoracji ciast.