Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciacho, idealne do kawy
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2262
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 33
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2262
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 33
Składniki
Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. Ucierając dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem. Białka ubić na sztywno.Pianę dodać do ciasta, wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i śmietanę. Wymieszać. Jasne ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto jasne wyłożyć ciasto ciemne. Brzoskwinie odsączyć z syropu. Pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na cieście . Ciasto piec około 40 minut w temperaturze 170 stopni. Z mleka odlać 150 ml. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym. W odlanym mleku wymieszać mąki. Wymieszaną masę wlać do gotującego się mleka. Gotować 2 minuty cały czas mieszając. Odstawiać do przestudzenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać zimny budyń. Dokładnie utrzeć. Masę wyłożyć na upieczone ciasto. Posypać kakao.