Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione i jedyne pomimo tak wielu już wyprobowannych. Prawdziwie czekoladowe, wilgotne, i do tego smak wisni i alkoholu ;)
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 66
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 66
Składniki
Jajka rozdzielic Maslo i czekolade rozpuscic w garczku lub mikrofalowce Zoltka ubic z cukrem na puszysta mase. Do masy zoltkowej dodac make, migdaly i proszek do pieczenia wymieszac i dodac roztopione maslo z czekoladami i wymieszac. Dodac śmietanę tez wymieszac. Bialka ubic na sztywno i sztywna piane z bialek wymieszac delikatnie lopatką. Do ciasta dodac odcedzone z alkoholu wisnie obtoczone w mące - wymieszac. Wylac na 26 cm foremke piec w tem 180-200 stopni piec do max 50 - 60 min na termoobiegu polac polewa czekoladowa. Należy sprawdzac patyczkiem - musi byc suchy.