Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt a w nim czekoladowo-wiśniowa masa. Pychotka!!!!
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6817
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 91
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 329
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6817
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 91
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 329
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać ocet i dokładnie wymieszać. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu kakao. Całość dobrze wymieszać. Upiec dwa placki albo jeden i po upieczeniu przekroić.
Masa: na parze ubić żółtka i jajka. W szklance wody ( gorącej) rozpuścić galaretkę. Czekoladę rozpuścić z odrobiną mleka. Wiśnie z kompotu zmiksować. Masło utrzeć, stopniowo dodając - po 1 łyżce- masę jajeczną, płynną czekoladę, zmiksowane wiśnie, tężejącą galaretkę i na koniec delikatnie wymieszać- odcedzone z syropu wiśnie (całe). Gotową masą przełożyć ciasto w kolejności: ciasto- masa- ciasto-masa- można polać polewą. Oczywiście udekorować wiśniami.