Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś drożdżowe nieco inne bo bez wyrabiania i choć w smaku jest na pewno nieco inne niż „tradycyjne” drożdżowe to równie smaczne i na pewno warte wypróbowania. Przepis z zeszytu mamy…
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11003
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 86
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11003
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 86
Składniki
Najpierw szykujemy sobie miskę. Do miski wsypujemy pokruszone drożdże, cukier, cukier waniliowy, dodajemy rozbełtane jajka, olej, mleko. Na koniec wsypujemy mąkę, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 7-8 godzin (ja zazwyczaj wszystko wsypuję przed snem i zostawiam na całą noc).
Po tym czasie lekko mieszamy wszystko łyżką, dodajemy rodzynki obtoczone w mące. Ciasto wykładamy na blachę i pieczemy ok 40-45 min w 170st.