Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe nigdy nie było takie proste. Smakuje wyśmienicie.
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 20
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 39
Torcik idealny na cieplejsze dni - nie za słodki, orzeźwiający.
Odsłon: 109
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 20
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 39
Torcik idealny na cieplejsze dni - nie za słodki, orzeźwiający.
Odsłon: 109
Składniki
Wszystkie składniki kładziemy warstwami. Najpierw rozkruszone drożdże, na to wysypujemy cukier, jaja, olej, mleko, przesianą mąkę i sól. Produkty muszą być ułożone równomiernie. Misę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3 h. Po tym czasie składniki mieszamy ze sobą. Blachę ( 26x30) wykładamy papierem, smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto wykładamy do blachy, układamy owoce, posypujemy cynamonem i pieczemy ok 50 min.