Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z boczkiem to szybka przekąska na ciepło z równie pysznym sosem czosnkowym. Przygotowanie tych ciasteczek jest bardzo proste co widać na załączonym filmie a w nim w roli głównej mój pięcioletni syn :)
Polecam.
Odsłon: 109
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 129
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 30
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 56
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1312
Polecam.
Odsłon: 109
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 129
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 30
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 56
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1312
Składniki
Ciasto francuskie smarujemy rozbełtanym jajkiem, przyprawiamy oregano i chilli. Układamy na nim plastry boczku i sera. Całość zwijamy w roladę i kroimy w ok 2cm plastry. Plastry układamy na leżąco na blasze i smarujemy z góry resztą rozbełtanego jajka. Zapiekamy 17-20 minut w 190 oC.