Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki sposób na pyszny obiad :)
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 982
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 58
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 416
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 232
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 982
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 58
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 416
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 232
Składniki
Ciasto rozkładamy na papierze do pieczenia i układamy na blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 10 minut.
Bakłażana kroimy w cienkie plasterki, solimy - smażymy lub blanszujemy we wrzątku, tak by straciły twardość.
Boczek, cebulę i czosnek kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy aż się zarumieni.
Podpieczone ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym. Równomiernie rozkładamy plasterki bakłażana, następnie boczek z cebulą i czosnkiem. Delikatnie sypiemy startym żółtym serem.
Całość pieczemy kolejne 10 - 15 minut w temp. 180 st.