Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z pozostałych dwóch bardzo dojrzałych bananów i kaszy manny powstało pyszne, dietetyczne ciasteczko:)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 95
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 15
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 95
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 15
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Składniki
Wszystkie składniki suche mieszamy w misce, następnie dodajemy mleko i jajko. Mieszamy na masę.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 stopni (góra - dół). Naczynie żaroodporne o średnicy 15 cm smarujemy odrobiną masła. Wlewamy 1/2 masy. Na to kroimy obrane banany w cienkie plasterki. Na górę wylewamy resztę masy.
Pieczemy przez około 50 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia. Smacznego:)