Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 9
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 512
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 9
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 512
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27201
Składniki
biszkopt kakaowy; ubić białka na sztywno z cukrem dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia kakao , wymieszać upiec biszkopt ,jak wystygnie przekroić na pół
biszkopt kawowy; ubić białka na sztywno z cukrem dodać żółtka, mąkę proszek do pieczenia kawę rozpuszczalną, wymieszać upiec biszkopt, jak wystygnie przekroić na pół
do jednej szklanki mleka wsypać obie mąki cukry, dwie szklanki mleka zagotować wlać mieszankę budyniową i ugotować budyń, jak przestygnie utrzeć z margaryną , pod koniec ucierania wsypać szklankę kawy cappuccino w proszku i dobrze utrzeć. Biszkopty posmarować masą i udekorować polewą czekoladową