Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto polecam dla osób, które lubią w cieście smak mięty.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2718
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2718
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Składniki
Wszystkie składniki oprócz owoców i czekolady dać do miski i dokładnie wymieszać, np. mikserem. Następnie wlać do blaszki. Na wierzchu powkładać pionowo plasterki jabłek lub też innych owoców. Na owoce położyć kawałki nadziewanej czekolady miętowej. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 45-50 minut. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wyjęciu ciasta z piekarnika (jeszcze gorącego) rozsmarować czekoladę łyżeczką po wierzchu ciasta), pozostawić do wystygnięcia. SMACZNEGO !!!