Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 283
Polecam.
Odsłon: 775
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2411
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 283
Polecam.
Odsłon: 775
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2411
Składniki
jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w 180 st około 40 minut
Masa michałki dajemy do miseczki rozpuszczamy na garnku z wrzącą wodą żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia śmietanę ubijamy z cukrem cukrem waniliowym dodajemy rozpuszczoną żelatynę masę z michałków delikatnie mieszamy biszkopt kroimy na pół smarujemy masą przykrywamy biszkoptem smarujemy masą posypujemy krojonymi migdałami ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin