Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam borówki. Nie mogłam sobie więc odmówić zrobienia dżemu borówkowego, który będzie najlepiej smakował w czasie zimowych wieczorów.
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 546
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3930
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 172
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 736
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 155
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 546
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3930
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 172
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 736
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 155
Składniki
Borówki wysypać na durszlak, delikatnie przepłukać pod bieżącą wodą, osączyć z wody. Następnie owoce wymieszać z żelfixem i smażyć do momentu zagotowania. Dodać cukier. Całość smażyć 4- 5 minut, ciągle mieszając. Odstawić z ognia, w miarę możliwości usunąć pianę, która wytworzy się na powierzchni dżemu podczas gotowania owoców. Gotowy dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na 15 minut.
Smacznego.