Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z barku czasu i z mnóstwa owoców użyliśmy czegoś szybkiego, bardzo pomocnego w kuchni, tak jak żelatyna.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 34
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 707
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 83
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 190
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 34
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 707
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 83
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 190
Składniki
Owoce dokładnie czyścimy, przekładamy do garnka dodajemy cukier i mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny, by owoce puściły sok. Całość mieszamy z żelfixem i zagotowujemy. Gorący dżem przekładamy do słoiczków, dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C.