Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
RADA - Jeżeli zastąpimy mrożone maliny owocami świeżymi należy zmniejszyć podaną ilość cukru o 1/3. Smacznego!
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 247
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 83
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 281
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 506
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 247
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 83
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 281
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 506
Składniki
Cytrynę umyć, otrzeć cienko skórkę. w rondelku zagotować mleko z cukrem waniliowym, skórką cytrynową oraz makiem. zmniejszyć ogień i mieszając gotować mase makową jeszcze 15 minut, po czym odstawić do przestygnięcia.
Z cytryny wycisnąć sok,. Twarożek dokładnie utrzeć cukrem (łyżkę odłożyć) oraz połową soku cytrynowego, a następnie wymięszć z masą makową.
Rozmrożone maliny (4 odłożyć) zmiksowaćz resztą cukru orazsoku cytrynowego i przetrzeć przes sito. W pucharkach rozłożyć warstwami zmiksowane maliny z masą makową. Udekorować malinami.