Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt tuczący deser, a'la serniczek na zimno. Przepis na 4 salaterki. Czas przygotowania nie obejmuje czasu na stężenie w lodówce.
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9839
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 521
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 66
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9839
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 521
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 66
Składniki
Mieszamy mikserem jogurt z mascarpone i miodem na gładką masę. Osobno przygotowujemy żelatynę: zalewamy ją pięcioma łyżkami zimnej wody, a po kilku minutach (jak spęcznieje) rozgrzewamy w kuchence mikrofalowej przez kilka sekund lub w kąpieli wodnej. Żelatynę mieszamy, żeby nie miała grud i dodajemy do masy jogurtowej.
Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki. Na dno każdej salaterki wsypujemy kawałki jabłek i łyżeczkę rodzynek, zalewamy masą jogurtową i ewentualnie posypujemy na wierzchu czekoladą. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Można użyć oczywiście innych ulubionych owoców, które nie uniemożliwią stężenia masy. Przepis zainspirowany przez przepis dodany przez Murena.