Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie zdrowych, domowych sezamków bez dodatku cukru i syropu glukozowo - fruktozowego.
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 101
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 337
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 107
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 220
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 101
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 337
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 107
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 220
Składniki
Sezam prażymy na patelni do lekkiego zarumienienia. Miód podgrzewamy w małym garnuszku, wsypujemy do niego uprażony sezam, dokładnie mieszamy i przekładamy do foremek silikonowych. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 12 - 15 minut w zależności od pożądanego stopnia zarumienienia sezamków. * Przy ubijaniu masy w foremkach warto zwilżyć palce zimną wodą, tak aby sezam się do nich nie przyklejał. ** Do masy sezamowej można dodać ulubione dodatki tj. bakalie czy kakao. *** Po upieczeniu odstawiamy sezamki do całkowitego ostygnięcia i stwardnienia. Życzę smacznego! :)