Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny domowy paprykarz pikantny do kanapek.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 370
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 128
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 115
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 657
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 370
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 128
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 115
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 657
Składniki
Ryż gotujemy. Marchew trzemy na tarce z grubymi oczkami. Makrelę dokładnie obieramy z ości.
Na rozgrzanej patelni dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek. Chwilę podsmażamy i dodajemy paprykę ostrą i słodką oraz liście laurowe. Dodajemy startą marchew mieszamy i pilnujemy żeby się nie przypaliło. Podlewamy odrobiną wody i dodajemy koncentrat i pomidory w puszce. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Dusimy 15 minut. Dodajemy ryż oraz makrelę i jeszcze chwilę dusimy na małym ogniu. Wyciągamy liście laurowe i jak potrzeba to jeszcze doprawiamy. Gdy ostygnie wkładamy do słoików i przechowujemy w lodówce.