Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy przepis na pyszny, zdrowy przecier pomidorowy. Po co kupować "gotowce" skoro można szybko i łatwo zrobić go samemu :)
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6625
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 180
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1259
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5985
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6625
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 180
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1259
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5985
Składniki
Pomidory, warzywa, jabłka i cebulę i zmielić w maszynce, dodać przyprawy, przełożyć do garnka i odstawić na 24 godziny.
Następnego dnia gotować na wolnym ogniu 3-4 godziny często mieszając. Następnie przetrzeć przez sito, ponownie wlać do garnka, zagrzać i gorący przecier wlewać do wyparzonych słoiczków. Zakręcić mocno, odwrócić do góry dnem, miąższ również zagotować, włożyć do słoika i wykorzystać np. do lecza z cukinii.