Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2525
Szparagi na maśle to prawdziwie wiosenne danie, które przygotujesz od zera ju...
Odsłon: 1066
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 4515
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2525
Szparagi na maśle to prawdziwie wiosenne danie, które przygotujesz od zera ju...
Odsłon: 1066
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 4515
Składniki
Drożdże wymieszaj z łyżeczką cukru i mąki oraz z mlekiem.
Odstaw do wyrośnięcia.
Podgrzej mleko, dodaj cukier, cukier waniliowy, sól i masło.
Wymieszaj mąkę, sól, jajko, żółtko i rozczyn.
Dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj. Odstaw.
Formę do donutów wysmaruj olejem i oprósz mąką. Napełnij ciastem.
Odstaw do wyrośnięcia na 10 minut.
Piecz 20 minut w 180 st. C.
Ozdób lukrem i posypkami.