Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 72
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 51
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Ciasto z musem rabarbarowym. Ma niepowtarzalny smak. Polecam!
Odsłon: 459
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 72
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 51
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Ciasto z musem rabarbarowym. Ma niepowtarzalny smak. Polecam!
Odsłon: 459
Składniki
mleko,drożdże i cukier wymieszać i na chwilę odstawić w ciepłe miejsce.
gdy drożdże ruszą dodać żołtka,mąkę,olej i sól. Wyrabiać ciasto dokładnie i energicznie aby otrzymało dużo powietrza.
ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na długi prostokąt i posmarować połową masy serowej. Zawinąc jak na stucle. Następnie pokroić na kilkucentymetrowe bułeczki.
bułeczki układać na blasze i pozostawić do wyrośnięcia na 25 minut.
posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku przez 25-30 minut w temp 180*C
Masa serowa: wszystkie składniki na masę dobrze utrzeć . Ja to robie w malakserze.