Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest bez lukru, posypek, smakuje wyśmienicie.....................SMACZNEGO!!!
Zupa krem z zielonych szparagów z chrupiącym boczkiem jest delikatna i aromat...
Odsłon: 193
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 10614
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 270
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2736
Zupa krem z zielonych szparagów z chrupiącym boczkiem jest delikatna i aromat...
Odsłon: 193
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 10614
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 270
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2736
Składniki
drożdże w misie robota rozetrzeć z łyżką cukru, mąki, 1/4 szklanki ciepłego mleka i zostawić przykryte na 30 minut
do zaczynu wsypać mąkę, resztę cukru, mleka, sól, sok z cytryny, jajka i wyrabiać hakiem robota, w treakcie wlać stopion, letnie masło i wyrabiać z 8 minut
misę robota nakryć talerzem i do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę, u mnie wyrosło dobrze
ciasto wyjąć na stolnice podsypaną mąką, podzielić na 2 części, każdą rozwałkować i nałożyc po całości mak, ciasno zawiną i włożyć do kesówek, posmarować wierzch wodą ciepłą
piec w 210 około 40-45 minut, makowce wyjąć z blaszek jak wystygną dobrze