Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto a bardzo cieszy:) Plus słodkie owoce :)
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 249
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 212
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 266
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 249
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 212
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 266
Składniki
1.Owoce umyc. Jeżyny przebrac. Zostawic do obeschnięcia.
2.Do lekko ciepłego mleka wkruszyc drożdże i wsypac cukier. Wszystko wymieszac.
3.Następnie do miski wsypac mąkę, sól oraz wbic dwa jajka. Lekko przemieszac. Potem wlac rozczyn i również lekko wymieszac. Na koniec dajemy miekką margarynę i całosc wyrabiamy dłońmi. I zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
4.Gdy ciasto zwiększy swoją objętosc wyjmujemy z miski i jeszcze raz lekko wyrabiamy. Przygotowujemy prostokątną formę i wykładamy ciasto. Na nim układamy księżyce nektarynek a między nie kilka jeżyn. Wszystko posypujemy kruszonką. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.