Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-12-2014
Pyszny, bardzo prosty przepis na piernik z polewą czekoladową - wychodzi zawsze, więc jeśli lubicie szybkie ciasta - polecam gorąco :)
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 84
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 312
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 93
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 196
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 84
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 312
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 93
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 196
Składniki
Składniki ciasta miksujemy na gładką masę. Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 50-60 minut (do suchego patyczka). Po pół godzinie przykrywamy folią wierzch, by za bardzo się nie zrumienił. Studzimy ciasto. Przygotowujemy polewę. Do rondelka wlewamy wodę i rozpuszczamy w niej cukier. Dodajemy pokrojone w kawałki masło i rozpuszczamy na małym ogniu. Następnie zdejmujemy z ognia i wsypujemy kakao. Mieszamy energicznie na gładką masę. Lekko studzimy polewę i polewamy nią piernik.
Smacznego :)