Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na szybki obiad.
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 550
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3955
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 173
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 739
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 155
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 550
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3955
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 173
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 739
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 155
Składniki
Do rozpuszczonego na patelni masła dodajemy śmietanę i sok z cytryny. Smażymy 2-3 minuty aż sos zgęstnieje. Dodajemy skórkę cytrynową i papryczkę chilli w wiórkach. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy do sosu na patelnię. Dodajemy tuńczyka i mieszamy z sosem starając się aby ryba się nie rozpadła. Solimy i pieprzymy do smaku. Danie podajemy posypane natką pietruszki i przybrane paseczkami skórki cytrynowej.