Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne polskie danie. Zawsze robiłem ją po swojemu...tym razem postanowiłem zrobić według przepisu sprzed lat. Jakiś sentyment mnie się ima...ale smak...zachęcam. Proste i smaczne.
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14626
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 151
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 69
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14626
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 151
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 69
Składniki
Fasolę płuczemy i zalewamy wodą (objętość 3 razy większa od objętości fasoli) na co najmniej 6 godzin. Gotujemy ją w tej samej wodzie na niewielkim ogniu. Boczek ,kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na tłuszczu ,łączymy z fasolą (godzinę po tym jak zaczęła się gotować). Wsypujemy łyżeczkę soli ,gotujemy jeszcze ok. 20 min. Jeśli jest za mało płynu ,uzupełniamy ,jeśli za dużo ,nieco zwiększamy ogień. Gdy fasola zmięknie ,dodajemy koncentrat wymieszany z mąką ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem oraz papryką. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 5 min.