Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Portobello to odmiana znanej wszystkim pieczarki - większa, bardziej mięsista. Świetnie nadaje się do faszerowania i zapiekania a kupić je można nawet w popularnym dyskoncie. Są intensywniejsze w smaku niż zwykłe pieczarki i zdecydowanie je polecam na przystawkę lub danie główne. Osobiście lubię takie długo pieczone a nie jedynie podpiekane i taki przepis przedstawiam.
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 19
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 1968
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 796
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 19
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 1968
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 796
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone obsypane solą i przyprawami. Studzimy, mieszamy z posiekaną natką pietruszki, jajkiem i mozzarellą.
Pieczarki portobello myjemy, obieramy, odcinamy nóżki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy, nakładamy dużą ilość farszu, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Po tym czasie włączamy termoobieg, zdejmujemy folię, pieczarki posypujemy serem cheddar i zapiekamy jeszcze przez 10-15 minut.