Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i mogą już być na Walentynki...
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 25
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 23
Szybka i smaczna
Odsłon: 592
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 123
Zdrowa miseczka na bazie słodkiego mango lassi - pełna koloru i smaku. To ide...
Odsłon: 25
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 22
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 25
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 23
Szybka i smaczna
Odsłon: 592
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 123
Zdrowa miseczka na bazie słodkiego mango lassi - pełna koloru i smaku. To ide...
Odsłon: 25
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 22
Składniki
0,5 kg mąki pszennej, 5 żółtek, 3 łyżki masła, 1 kieliszek (50 ml spirytusu, 1-2 łyżki kwaśnej śmietany, szczypta soli,0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 2,5 szkl. oleju do smażenia, cukier puder
Wszystkie składniki dokładnie zagnieść ,następnie przez 10 min.uderzać wałkiem aż powstaną pęcherzyki powietrza Ciasto odstawić na godzinę w chłodne miejsce, aby odpoczęło. Następnie bardzo cienko je rozwałkować na stolnicy Z placka powycinać serduszka. W garnku mocno rozgrzać tłuszcz. Do tłuszczu partiami wkładać serduszka, smażyć je na złoty kolor z obu stron ok. 2 min. delikatnie wyjąć ,osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.