Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie takich ciasteczek z dzieckiem to czysta przyjemność dla rodzica, a dla dziecka wielka radość:))
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 178
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 178
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Mąkę z masłem posiekać nożem, wlać ocet lub wódkę, dodać żółtka proszek do pieczenia i śmietanę. Wyrobić ciasto. Włożyć do garnka i mocno ubijać tłuczkiem prze 20 minut. Ciasto rozwałkować na bardzo cieniutkie płaty i wyciąc z nich faworki. Usmażyć na patelni w dużej ilości tłuszczu.Ułożyć na talerzu i posypać obficie cukrem pudrem.