Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na dzisiejszy obiad
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 174
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 205
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 280
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 174
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 205
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 280
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, przyprawić i pokroić na mniejsze części. Na oliwie podsmażyć kurczaka z obu stron, podlać ciepłą wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić ok. 30 min podlewając wodą. Na talerzyk wyciągnąć mięso. Śmietanę rozmieszać z dwiema łyżkami wody, dodać mąkę, wymieszać. Wylać na patelnię, mieszać by nie powstały grudki. Do sosu dodać mięso.