Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
francuskie kieszonki pełne smakowitości :)
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 187
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 188
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 91
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2162
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 187
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 188
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 91
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2162
Składniki
Filet z kurczaka umyć osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na małej ilości oleju. Dodać kilka brykietów mrożonego szpinaku, dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu rozmrożenia się szpinaku. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać przeciśnięty czosnek. Zdjąć z ognia i dodać jogurt naturalny. W razie potrzeby doprawić do smaku. Można dodać ser feta ale wtedy należy uważać z ilością soli. Mięso ułożyć na środku ciasta. Wystające części ciasta kroimy na paski o grubości ok. 2 cm. Na mięso nakładamy farsz a następnie zawijamy naprzemiennie przygotowane paski ciasta.
Mięso ułożyć na środku ciasta. Wystające części ciasta kroimy na paski o grubości ok. 2 cm. Na mięso nakładamy farsz a następnie zawijamy naprzemiennie przygotowane paski ciasta.
Pierwsze i ostatnie paski należy zostawić na sam koniec aby owinąć dokładnie po bokach..
Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Piec około 40min. w temp. 170" (jeśli w trakcie pieczenia ciasto mam się już dość dobrze zrumieni można przykryć folią aluminiową) ** Najlepiej smakuje na ciepło!! ** Można podać z sosem czosnkowym.