Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeglądałam stary zeszyt z przepisami od babci i natknęłam się na ten przepis. Podwójnie czekoladowe a przy tym zdrowe i dietetyczne! Przygotowuje się je szybko, ze składników, które niemal każdy zazwyczaj ma w domowej spiżarni, bez zbędnego bałaganu i co najważniejsze – zawsze wychodzą! Jeśli więc macie nagłą ochotę na coś słodkiego, zarezerwujcie kwadrans na przygotowanie ciasta na te czekoladowe babeczki.
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 83
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 112
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 83
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 112
Składniki
Zaczynamy od zmielenia płatków owsianych. Do miski wsypujemy zmielone płatki, otręby, sodę i kakao - mieszamy. W drugiej misce mieszamy jaja, jogurt, mleko i cukier. Wszystkie składniki łączymy razem (masa nie powinna być bardzo rzadka ani za gęsta).
Powstałą masę przekładamy do formy na muffinki i w środek każdej z nich wtykamy kostkę czekolady. Pieczemy 15-18 min w 180 stopniach. Smacznego!