Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Przepyszne ,bardzo delikatne w smaku.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 46
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 728
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 106
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 197
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 46
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 728
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 106
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 197
Składniki
Warzywa oczyściłem. Cebulę ,czosnek i chilli drobno posiekałem. Paprykę pokroiłem w małą kostkę. W garnku rozgrzałem oliwę i podsmażyłem pokrojony w kostkę boczek. Dodałem cebulę ,czosnek i paprykę i smażyłem jeszcze 3 min. Oprószyłem mąką i chwilę smażyłem. Dodałem pomidory z zalewą ,zagotowałem. Następnie dodałem flaki ,bulion ,liść laurowy ,koncentrat pomidorowy ,zioła i mieloną paprykę. Gotowałem na małym ogniu ok. 45. Pod koniec doprawiłem do smaku solą ,pieprzem i ziołami. Podałem z żółtym serem.