Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę zmodyfikowana wersja flaczków ( z koncentratem pomidorowym ).
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 94
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 324
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 100
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 208
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 94
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 324
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 100
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 208
Składniki
Flaki zalałem zimną wodą zagotowałem , odcedziłem , przelałem zimną wodą , gotowanie powtórzyłem. Wołowinę gotowałem w bulionie do miękkości wraz z liściem laurowym , zielem angielskim oraz ziarnami pieprzu. Warzywa tj. marchewkę , por, pietruszkę i selera umyłem i pokroiłem „na zapałkę” . Oliwę rozgrzałem na patelni , wrzuciłem warzywa i smażyłem ok. 4 minuty , patelnie zdjąłem z ognia , dodałem oba rodzaje papryki w proszku , dokładnie wymieszałem. Do podgotowanej wołowiny wrzuciłem przygotowane wcześniej flaki , dodałem podsmażone warzywa doprowadziłem do wrzenia. Doprawiłem sola , pieprzem , majerankiem , imbirem , gałką muszkatołową . Gotowałem do miękkości warzyw. Mąkę wymieszałem z 3 łyżkami śmietany, rozprowadziłem niewielką ilością bulionu, wlałem do flaczków, gotowałem 5 minut. Następnie dodałem resztę śmietany i koncentrat.