Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne i popularne na Lubelszczyźnie danie jest rodzajem gulaszu z dodatkiem ogórków kiszonych. Często można spotkać wersje z pieczarkami i kolorową papryką. U mnie w wersji "podstawowej".
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Mięso kroimy w paski i smażymy na dwóch łyżkach oleju.
Kiełbasę kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w piórka.
Ogórki obieramy i kroimy w kostkę.
Kiełbasę ,cebulę wrzucamy do mięsa ,smażymy aż cebula się zeszkli. Zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe i ziele angielskie ,zagotowujemy i dusimy 45 min na małym ogniu.
Następnie dodajemy ogórki ,przecier pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy jeszcze 15 min.
Z pozostałej oliwy sporządzamy zasmażkę ,rozprowadzamy odrobiną wody i dodajemy do całości ,dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą ,pieprzem. Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia.