Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNA PRZEKĄSKA O KAŻDEJ PORZE DNIA.
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 36
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 30
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 1207
Polecam.
Odsłon: 287
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 36
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 30
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 1207
Polecam.
Odsłon: 287
Składniki
w naczyniu roztapiamy masło. Dodajemy starte na tarce o średnich otworkach marchewki i dusimy przez około 15 min.
Dodajemy cukier, solimy i pozostawiamy, aby farsz delikatnie ostygł.
Ciasto francuskie dzielimy na 12 jednakowych kwadracików, a następnie każdy smarujemy farszem i zwijamy w rulonik.
Na koniec każdy zawijaniec smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku na złoty kolor, w temp. 150 stopni, przez ok. 20 min.
Smacznego!