Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny klasyczny polski obiad, podczas gotowania nieziemski zapach w domu - gwarantowany :))) Porcja na 4 porządnie głodne osoby.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 149
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 184
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 27
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 149
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 184
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 27
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Składniki
Grzyby zalać wrzątkiem, odstawić do ostudzenia. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę, obtoczyć w mące. W sporym rondlu usmażyć na złoto cebulę pokrojoną w piórka, przełożyć na talerzyk, tłuszcz zostawić. Na tym samym tłuszczu przesmażyć na średnim ogniu mięso wraz z osączonymi, pokrojonymi na mniejsze cząstki grzybami, często mieszać, potem dodać cebulę. Następnie całość zalać wywarem z grzybów, uzupełnić wodą by zakryła lekko mięso, dodać przyprawy (oprócz soli), gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu do miękkości mięsa, w razie potrzeby uzupełniając wywar i często mieszając, by mięso nie przywarło do dna. Kiedy mięso będzie miękkie, posolić (wcześniejsze posolenie mięsa sprawi, że będzie się gotować "wieczność"). Pod koniec finalnie doprawić, ewentualnie zabielić śmietaną. Podawać z czym kto lubi, u nas kasza jęczmienna i obowiązkowo swojski ogórek kiszony :) Smacznego !