Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone, siekana kapusta - to samo, a jednak inaczej
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 331
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23625
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 85
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 331
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23625
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 85
Składniki
Kapustę drobno posiekać, posypać solą i odstawić na 40 min. W tym czasie ugotować ryż - będzie najlepszy, jeśli wrzucimy go na 2 szklanki wrzącej wody z dodatkiem łyżki oliwy. Kapustę odcisnąć, dodać wystudzony ryż, mielone mięso, lekko roztrzepane jajka i kaszę mannę, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Połączone składniki wyro- bić na jednolitą masę. Formować z niej gołąbki, obtaczać je w mące, po czym smażyć na złoty kolor. Następnie gołąbki przełożyć do granka, zalać je taką ilością wody, aby je przykryła, a potem gotować je jeszcze przez pół godziny.