Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polska tradycja. Nic dodać nic ująć. Należy tylko zrobić i cieszyć się tym wspaniałym smakiem.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 36
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 709
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 85
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 191
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 36
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 709
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 85
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 191
Składniki
Z kapusty wycinamy głębia i całą główkę wkładamy do garnka zalewając wodą. Gotujemy. Kiedy liście zaczną odchodzić od środka po kolei zdejmujemy je.
W misce mieszamy mięso mielone, pokrojoną w drobniutką kostkę cebulę, ugotowany ryż, jajko oraz pieprz i sól (wedle smaku). Wszystko mieszamy. Sprawdzamy smak.
Kiedy mamy już ugotowaną kapustę oraz wymieszany i doprawiony farsz kolejnym krokiem jest zawijanie gołąbków. Następnie wkładamy je do dużego garnka i zalewamy wodą aby zostały całkowicie przykryte, solimy i pieprzymy wstępnie wodę. Po ok 40 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy i zagęszczamy sos mąką. Sprawdzamy czy sos jest dobrze doprawiony, jeśli tak to po 10 minutach gołąbki są gotowe.