Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna odmiana tradycyjnych gołąbków. Trochę czasochłonna, ale naprawdę warto!!!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 63
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 77
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 81
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1210
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 293
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 63
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 77
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 81
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1210
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 293
Składniki
Kapustę poszatkować, pieczarki zetrzeć na tarce do jarzyn, na dużych oczkach.Połączyć wszystko razem: mięso, ryż ( UWAGA SUCHY WYSYPAĆ Z WORECZKÓW - NIE GOTUJEMY RYŻU), kasze, pieczarki, kapuste, jaja, cebule ( można też zetrzeć na tarce). Doprawić do smaku. Formować nie za duże kule i obsmażyć na patelni z każdej strony, żeby lekko się zbrązowiły. Przekładać do naczynia żaroodpornego. Przygotować sos: zagotować wodę, z przecierem, rozgniecionymi ząbkami czosnku i przyprawami do smaku. Zalać sosem goląbki i zapiekać w piekarniku 1 godzinę. Pod przykryciem, 160 stopni ( można włączyć termoobieg, ale niekoniecznie). Pulpety wciągną sos i ryż stanie się miękki.