Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina uwielbia ten boczek jako dodatek do jajka przy świątecznym stole wielkanocnym.
Polecam.
Odsłon: 1185
Polecam.
Odsłon: 257
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 48
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 309
Polecam.
Odsłon: 1185
Polecam.
Odsłon: 257
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 48
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 309
Składniki
Boczek umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć papierowym ręcznikiem.
Do garnka włożyć boczek. Wsypać majeranek, rozmaryn, pieprz szczyptę soli, czosnek pokrojony w plasterki. Zalać wodą.
Gotować na wolnym ogniu aż boczek bedzie miękki. Nastepnie wyłożyć na talerzyk.
Nie wylewajcie wywaru. Ja przyrządzam na nim przepyszny żurek na zakwasie z białą kiełbasą. Ale to już na następny przepis.