Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe danie, w sam raz na obiadek. A mięsko jakie soczyste !
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 332
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23628
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 89
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 332
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23628
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 89
Składniki
Z 3 łyżek oliwy, soku z cytryny, przeciśniętego przez praskę czosnku, 2 łyżeczek curry, kurkumy, 1/3 łyżeczki soli i odrobiny pieprzu –sporządzamy marynatę do mięsa. Mięso lekko rozbijamy tłuczkiem przez folię i wkładamy do marynaty najlepiej na całą noc.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i masło, na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną w pióra cebulę i posypujemy 2 łyżeczkami curry i pieprzem czosnkowym. Cebulę szklimy ok. 5 minut, po tym czasie dorzucamy ugotowanego i podzielonego na różyczki brokuła, smażymy razem ok. 3 minuty. Dorzucamy do tego ugotowany ryż, mieszamy, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu i smażymy razem jeszcze ok. 3 minuty. W tym samym czasie rozgrzewamy patelnię grillową, na rozgrzaną patelnię wkładamy mięso i pieczemy po około 5 minut z każdej strony. Czas pieczenia zależy od grubości mięsa.
Mięsko podajemy w towarzystwie ryżu z brokułem, dekorujemy listkiem lubczyku lub pietruszki. SMACZNEGO!