Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawą smacznej ryby jest jej świeżość oraz marynata. Pomimo tego, że ryba wydaje się mocno przypieczona, w środku jest soczysta - dzięki marynacie :) Życzę smacznego.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41164
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 118
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 155
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41164
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 118
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 155
Składniki
Marynata: 1. Cebulę, czosnek, natkę, imbir drobno pokroić, wycisnąć sok z limonki/cytryny, dodać łyżkę oleju, przyprawy. Wymieszać. 2. Umyć łososia, nie zdejmować skóry, wsadzić do marynaty, skórą do góry, po godzinie przekręcić skórą do dołu. Marynować jeszcze 30 minut.
Łososia smażyć na rozgrzanym oleju najpierw od strony skóry, potem góra, potem boki tak, aby się mocno zrumienił. Proszę się nie martwić, że w środku będzie suchy, ponieważ tak nasiąkł marynatą, że nie ma takiej możliwości. Podawać z ulubionymi dodatkami :)