Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z gazetki PP, robiłam wiele razy, polecam.
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 22
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 21
Szybka i smaczna
Odsłon: 591
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 121
Zdrowa miseczka na bazie słodkiego mango lassi - pełna koloru i smaku. To ide...
Odsłon: 24
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 22
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 22
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 21
Szybka i smaczna
Odsłon: 591
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 121
Zdrowa miseczka na bazie słodkiego mango lassi - pełna koloru i smaku. To ide...
Odsłon: 24
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 22
Składniki
Groch namaczamy na noc. Do garnka wkładamy kość i zalewamy 2 litrami wody. Gdy się zagotuje dodajemy groch, pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę oraz przyprawy. Gotujemy na małym ogniu.
W tym czasie przesmażamy boczek, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i wkładamy do garnka. Na tłuszczu z boczku smażymy kiełbasę, następnie również wkładamy do garnka.
Zupę gotujemy na małym ogniu ok. godziny, a gdy groch będzie prawie całkiem miękki dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i ząbki czosnku. Gdy ziemniaki zmiękną przyprawiamy majerankiem. Można zrobic zasmażke.