Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dobrego na zimę na surówki do obiadu.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 36
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 713
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 86
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 192
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 36
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 713
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 86
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 192
Składniki
Wykonanie: Zagotować ocet z wodą, goździkami i cukrem. W miedzy czasie gruszki obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny i wrzucić do wrzącej zalewy. Gotować powoli przez 15 minut, następnie dodać obraną pokrojoną dynię i gotować następne 15 minut. Całość przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce.