Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miłośnicy niemieckiej kuchni wiedzą, o co chodzi: aromatyczna zapiekanka o charakterystycznym, niepowtarzalnym smaku.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 102
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4336
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8468
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 102
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4336
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8468
Składniki
ryż gotujemy na sypko
kapustę odciskamy (jeżeli za kwaśna, to wcześniej płuczemy) i w miarę drobno szatkujemy, gotujemy w niewielkiej ilości wody, aż zmięknie, odcedzamy
boczek kroimy w kostkę, podsmażamy, a jak wytopi się tłuszcz, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy, aż się wszystko zrumieni
do naczynia żaroodpornego wrzucamy kapustę, ryż, boczek z cebulą, przeciśnięty przez praskę czosnek i metkę - wszystko dobrze pieprzymy (ma być pikantne), bardzo ostrożnie solimy i dokładnie mieszamy
zapiekamy w odkrytym naczyniu w piekarniku rozgrzanym do 200 st c przez godzinę