Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, ciężki, zwarty sernik. Odmiana od lekkich, puszystych, pieczonych w kąpieli wodnej. Słodki z aromatem gruszek i imbiru. Polecam :-)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 174
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 204
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 280
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 174
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 204
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 280
Składniki
Spód: Herbatniki zmielić w malakserze na sypki piasek. Masło stopić i wymieszać z ciastkami. Tortownicę (21cm) wysmarować tłuszczem i wyłożyć masą ciasteczkową, ugnieść i wstawić do lodówki.
Masa serowa: Twaróg zmielić co najmniej 2 razy. Wszystkie składniki zmiksować do ich połączenia. Wylać na ciasteczkowy spód. Gruszki obrać, wydrążyć i pokroić w ósemki. Wciskać je w masę tak aby jak najmniej wystawały i się nie przypiekły.
Piec w temp. 180 stopni ok. 60 - 70 min. Smacznego :-)