Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykwintne danie, które będzie nie tylko ucztą dla Twojego podniebienia, ale również ozdobą Twojego stołu
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 104
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 50
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 106
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 84
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 104
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 50
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 106
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 84
Składniki
śliwki moczyć 12 godzin w wodzie z dodatkiem skórki z pomarańczy,
indyka natrzeć olejem z solą i pieprzem, wewnątrz wypełnić śliwkami i ćwiartkami obranych jabłek,
polać półwytrawnym winem,
owinąć w natłuszczoną folię aluminiową, ułożyć w rynience do pieczenia,
do rynienki wlać pół szklanki wody, wstawić do zimnego piekarnika i powoli podgrzewać,
co jakiś czas wlewać przez otwory w folii 1-2 łyżki białego wytrawnego wina,
piec ok. 3 godziny, na 30 min przed zakończeniem pieczenia rozwinąć folię, polać indyka stopionym masłem by się ładnie zarumienił.