Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę pyszną i sycącą zupkę wynalazł gdzieś kilka lat temu mój Mąż. Od tamtej pory często gości na naszym stole.
Krążki cebulowe z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/prz...
Odsłon: 61
Jogurtowa pianka z galaretką i truskawkami
Odsłon: 152
Bardzo smaczne, z chrupiącą skórką i dość pikantne udka z kurczaka z minimaln...
Odsłon: 63
Krążki cebulowe z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/prz...
Odsłon: 61
Jogurtowa pianka z galaretką i truskawkami
Odsłon: 152
Bardzo smaczne, z chrupiącą skórką i dość pikantne udka z kurczaka z minimaln...
Odsłon: 63
Składniki
Cebulę i czosnek drobno kroimy. Do garnka wlewamy troszkę oleju i rozgrzewamy go. Wrzucamy cebulkę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dokładamy suchy, surowy ryż. Podsmażamy do czasu aż ryż również się zeszkli. Potem wrzucamy mięso mielone i mieszamy. Podsmażamy jakieś 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie wlewamy sok pomidorowy. Mieszamy. Gotujemy na małym ogniu 15-20 minut, do miękkości ryżu. Pod koniec gotowania przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem i bazylią. Opcjonalnie można dodać śmietany.